Hyvä tietää

MemoLed®-hautamuistomerkin voi hankkia hautapaikan haltija eli yleensä omaiset. Vainajan omaisista nimetty hautapaikan haltija on yhteyshenkilö seurakuntaan päin, kun sovitaan haudan hoidosta tai muusta hautaan liittyvistä asioista.

Hautapaikka tulee olla maksettu seurakunnalle, ennen kuin hautamuistomerkin asennukselle myönnetään lupa. Tästä syystä saatamme tarvita tilauksen yhteydessä hautakirjan eli hautausluvan. Hautauslupa annetaan joko edustajallemme, lähetetään sähköpostilla asiakaspalvelu[at]hautatuote.fi tai verkkokaupasta tilattaessa skannaatte liitteenä mukaan. Hautausluvan lähettämisestä sovitaan aina erikseen ja tapauskohtaisesti.

Tilauksen jälkeen hoidamme asiakkaan puolesta muistomerkkiluvan seurakunnalta ja kaikki tarvittavat asiakirjat muistomerkin asentamista varten.

Eri seurakunnilla on omia säädöksiä ja käytäntöjä hautamuistomerkkejä koskien. Saman hautausmaan sisällä voi olla eri käytäntöjä riippuen alueesta. Nuo säädökset koskevat yleensä hautamuistomerkin korkeutta, muotoa, koristeita ja väriä. Usein nimenomaan maksimikorkeus ja -leveys on määritelty. Varmistamme aina seurakunnalta tilatun hautamuistomerkin soveltuvuuden hautapaikalle ennen muistomerkin valmistamista.

Hautamuistomerkin asentamiselle on myös usein säädetty ajankohdat routa-ajan mukaan. Tarjoamamme teräksinen hautakivi asennetaan paikalleen joko pohjakiven (erikseen tilattava) päälle tai ruuviperustuksella. Ruuviperustuksen voi tilata suunnitteluohjelmamme kautta. Mikäli seurakunta on asentanut hautausmaan pohjakivet ns. palkeilla valmiiksi, MemoLed®-hautamuistomerkin asentaminen onnistuu meidän puolesta myös talviaikaan.

MemoLed®-hautamuistomerkin etulevyn muutokset voidaan tehdä vuodenajasta riippumatta, koska uusi etulevy suunnitellaan vanhan tilalle valmiiksi. Etulevyn vaihto käy helposti hautamuistomerkin ollessa paikoillaan.